ΤΜΗΜΑ: Β3

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Γιαννουλάκη Στέλλα, Κορτσινίδης Κων/νος

                 Το κίνητρο για την επιλογή του θέματος ήταν πρώτα από όλα, η επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν περισσότερα για προλήψεις και αντιμετώπιση των καταστροφών που προκαλεί η Φύση.

               Προσπάθεια όλων, τόσο των μαθητών όσο και των συντονιστών καθηγητών ήταν να ερευνήσουμε και να παρουσιάσουμε μια εργασία όπου να προλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε και να προτείνουμε κάποιες ενέργειες που θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας σε μια δύσκολη στιγμή.

Έτσι με την βοήθεια των συντονιστών καθηγητών οι μαθητές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες εργασίας, αναλαμβάνοντας η κάθε ομάδα  διαφορετικό αντικείμενο έρευνας και εργασίας.

Το υλικό της έρευνας συγκεντρώθηκε από περιοδικά, εφημερίδες,εγκυκλοπαίδειες και από το διαδίκτυο. Κάθε μήνα κάναμε μια συγκέντρωση όλοι μαζί και  ανταλλάζαμε υλικό και απόψεις που αφορούσε το θέμα μας.

            Μέσα στα πλαίσια για να καταφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα στην εργασία μας, καλέσαμε τον κ. Βουρβαχάκη, Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β  Ν. Ηρακλείου ο οποίος και με μεγάλη προθυμία και ευχαρίστηση, ήρθε στο σχολείο μας και μας ενημέρωσε αναλυτικά για την προσπάθεια και τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας σε κάθε περίσταση που το καλούν.

Επίσης όλη η περιβαλλοντική ομάδα μαζί με τους συντονιστές καθηγητές ,επισκέφθηκαν μετά από συνεννόηση, τον Πυροσβεστικό Σταθμό και Ε.Μ.Α.Κ στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Ενημερωθήκαμε, καταγράψαμε και ζήσαμε από κοντά, μέσα από μια πραγματικά εποικοδομητική  ενημέρωση από μια ομάδα του σταθμού και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή τους.

         Με το κλείσιμο της εργασίας μας καθώς και της σχολικής χρονιάς η Ομάδα πραγματοποίησε και μια εκδρομή στο γειτονικό Νομό Ρεθύμνου, επισκεπτόμενη φυσικές ομορφιές, όπως η Γεωργιούπολη, Λίμνη Κουρνά και Αργυρούπολη.