Ο πολιτισμός του κρασιού
ΤΜΗΜΑ: Α2
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Στριλιγκάς Γεώργιος, Παραδεισανού Πόπη
Από τα μινωικά χρόνια, η επαρχία του Μαλεβιζίου, στην οποία βρίσκεται το Σχολείο μας, έχει πλούσια παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποιία. Μέχρι σήμερα, οι αμπελοκαλλιέργειες αποτελούν σημαντικό μέρος του τοπικού οικοσυστήματος.
Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον "πολιτισμό του κρασιού" για να γνωρίσουμε ένα αξιόλογο τμήμα του εγχώριου πολιτισμού, στη διαχρονική του διάσταση.
Σχεδιάζουμε να δούμε από κοντά παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές οινοποιίας.
Ενδιαφερόμαστε να εξετάσουμε τη σημασία της αμπελουργίας για την οικολογική ισορροπία στην περιοχή μας.
Θέλουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αναπτύσσοντας συλλογικό πνεύμα και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της ομαδικής έρευνας.